Technologie

Technologie

Een optimale gebruikerservaring en een veilige werkomgeving staan bij Shiftz centraal. De technologie in onze digitale werkplek is dan ook afgestemd op de noden van de gebruiker zonder daarbij de veiligheid uit het oog te verliezen. We maken u wegwijs in de software die we gebruiken om u altijd en overal productiever te laten werken.

Plaats- en tijdonafhankelijk werken

Windows biedt steeds meer applicaties aan, maar er zijn ook steeds meer webgebaseerde en SaaS-applicaties. Intussen staat de teller van het aantal Windows-applicasties al op 6.000.000. Hoe kunt u die applicaties veilig aan uw medewerkers aanbieden, zodat ze altijd en overal veilig aan de slag kunnen? Met onderstaande technologie is het mogelijk.

Citrix Netscaler

Onze focus is het aanbieden van applicaties en data aan de eindgebruiker, ongeacht waar deze gebruikers zich ook bevinden. Wat netwerk en beveiliging betreft, vertaalt dit zich in eerste instantie in Application Delivery Controllers (ADC), waarvoor we Citrix Netscaler gebruiken. Via ADC kunnen we de meer dan 6.000.000 beschikbare Windows-applicaties die zowel on-premise als in de cloud draaien, optimaliseren en beveiligen voor de eindgebruiker. Dat geldt eveneens voor de webgebaseerde applicaties en de SaaS-applicaties. Bovendien verlossen we u van verouderde inlogprocedures en VPN-oplossingen door het aanbieden van één portaal.

Citrix XenDesktop en Microsoft System Center Configuration Manager

We evolueren steeds meer naar een mobiele werkplek waarin de cloud een hoofdrol speelt. Toch vormen de Windows Desktop en Windows-applicaties voor veel organisaties nog steeds het fundament van de digitale werkplek. De Windows Desktop veilig aanbieden op elk toestel en elke locatie blijft dan ook belangrijk. Daarom gebruiken Citrix XenDesktop en/of Microsoft System Center. Hiermee beheren we de Windows Desktops en applicaties automatisch. Dit omvat de uitrol, updates en de rapportering over deze desktops en applicaties. Uiteraard zijn Microsoft System Center en Citrix XenDesktop op elkaar afgestemd zodat uw medewerkers altijd optimaal kunnen werken met hun applicaties.

Microsoft Enterprise Mobility + Security en Citrix XenMobile

Hoe kunt u werk en privé op hetzelfde mobiele toestel aanbieden en toch de corporate data beveiligen? Door de integratie tussen de producten van Microsoft en Citrix garanderen we u zowel een optimale gebruikerservaring als de veiligheid van uw data. Zo zorgen we met de applicaties van Citrix bijvoorbeeld voor een identieke gebruikerservaring op alle mobiele toestellen.

Samenwerken binnen en buiten de grenzen van de organisatie

Eén van de eigenschappen van onze digitale werkplek is dat u in staat bent om meer te bereiken en dat zowel binnen als buiten de grenzen van uw bedrijf.

Skype for Business als Unified Communications Platform

Skype for Business is het platform bij uitstek om te communiceren met collega’s en externe partijen. Dit kan gaan van instant messaging en bellen tot online vergaderen met meerdere personen. Skype for Business is uiteraard ook naadloos geïntegreerd met de overige Office-programma’s en onze andere oplossingen . Het enige wat u nodig hebt is een telefoon of internettoegang.

Citrix Sharefile, Office 365, Microsoft RMS, Microsoft Sharepoint en Yammer

Met deze toepassingen kunnen uw gebruikers zowel online als offline werken aan documenten en andere databronnen. Informatie en bestanden uitwisselen op een veilige manier is daardoor geen enkel probleem.

Centraal beheer van uw toestellen

Afhankelijk van uw situatie gebruiken we Citrix XenMobile, Microsoft System Center en/of Microsoft Intune voor het beheer van uw toestellen tijdens hun levenscyclus: dit gaat van staging, uitrol, inventarisatie, rapportering en asset intelligence tot support en uitdienstname.

Identiteitsbeheer en beveiliging

Microsoft Enterprise Mobility + Security biedt een oplossing voor de vele identiteiten en wachtwoorden die u en uw medewerkers gebruiken. Dankzij Microsoft EMS dienen uw medewerkers maar één wachtwoord te kennen. Daarenboven kan Microsoft EMS de kosten verminderen door middel van een Password Reset Module.

Ook Citrix NetScaler Unified Gateway biedt een oplossing waarbij alle applicaties via één identiteit en portaal toegankijkelijk zijn. Beide oplossingen kunnen ook gecombineerd worden.

Innovatie op de werkplek (Integration of Everything)

We staan nog maar aan het begin van het digitale tijdperk waarin Internet of Things een grote rol zal spelen. In de werkplek van de toekomst zullen verschillende toestellen informatie met elkaar uitwisselen om aan de noden van de gebruiker te voldoen. Dit zal leiden tot nieuwe mogelijkheden binnen diverse sectoren waaronder bijvoorbeeld de gezondheidssector en de financiële sector. Ook de digitale werkplek zal in dat opzicht belangrijk zijn. De digitale werkplek is namelijk perfect afgestemd op toekomstig gebruik van het Internet of Things.

Continuïteit, Beveiliging en Archivering van Exchange & Office 365

Mimecast is een centraal beheerde cloudoplossing voor continuïteit, beveiliging en archivering van Exchange Server & Office 365. Mimecast, bekend als een wereldwijde leider op het gebied van cyber resiliency voor e-mail is gemaakt voor de cloud en helpt duizenden organisaties bij het beheersen van de risico’s die eigen zijn aan e-mail.

Targetted Threat Protection

Targetted Threat Protection van Mimecast biedt een extra beveiliging voor Office 365 die phishing, malware, virussen en ransomware tegenhoudt. Het zijn slimme technologieën die onder meer URL’s en bijlagen controleren voor ze zijn bezorgd.

Met Mimecast realiseert Shiftz een betrouwbaar archief (volledige compliant e-discovery). Dit archief kan een alternatief bieden voor Exchange Online Legal Hold, met dat verschil dat de primary mailbox en het veiliggestelde archief zich bij twee onafhankelijke cloudproviders bevinden.

Andere functies zijn het versleutelde e-mailberichten versturen en uitwisseling van grote bestanden op een professionele en veilige manier. Dit zorgt ervoor dat gebruikers niet meer hoeven uit te wijken naar alternatieven als WeTransfer (die niet geïntegreerd zijn met uw bestaande IT-policy en zodoende een beveiligingsrisico vormen).