Blog

Nieuwe benamingen en versienummers voor Citrix producten

Door: Shiftz

In een vorige blogpost lichtten we het verschil toe tussen de current en long term service release voor XenApp en XenDesktop. Intussen veranderde de namen van heel wat Citrix producten. Dit artikel maakt je wegwijs in de nieuwe Citrix-naamgeving.

 

Citrix_logo

 

Met deze naamswijziging streeft Citrix naar meer uniformiteit en duidelijkheid. De nieuwe namen staan dichter bij de inhoud van de producten. Ondertussen spreken we niet meer over XenApp en XenDesktop maar over Citrix Virtual Apps en Desktops.

Naast de productnamen wijzigen ook de namen van de edities en formules voor Virtual Apps en Desktops. Advanced wordt standard, enterprise wordt advanced en platinum wordt premium.  Een goed overzicht van de verschillende edities en features per editie vind je terug in de onderstaande afbeelding of op de Citrix website.

 

Citrix producten tabel

 

Naast de nieuwe benamingen zijn ook de versienummers voor Citrix Virtual Apps and Desktops vernieuwd. Na versie 7.18 volgen current release versies 1808 en 1811. De nieuwe versienummers zijn samengesteld uit het jaar (2018) en de maand (augustus en november) waarin de versie werd gereleased. Dit soort nummering vinden we ook terug bij andere vendoren en geeft duidelijk aan hoe recent de geïnstalleerde versie is.

 

Citrix producten naamswijzig

 

Naast XenApp en XenDesktop wijzigen ook andere bekende namen binnen het productportfolio van Citrix. Receiver wordt Citrix Workspace app, ShareFile is voortaan Citrix Content Collaboration, XenMobile wordt Citrix Endpoint Management, Citrix Hypervisor is de nieuwe naam voor XenServer en NetScaler ADC ken je vanaf nu als Citrix ADC.

 

Wil je meer informatie over de naamsveranderingen van de Citrix-producten? We verwijzen je graag door naar de Citrix website. Of geef ons een seintje, we leggen het je graag uit.