Blog

Het opstapje naar de digitale werkplek: onze workshops op een rij

Door: Shiftz

Een kwalitatieve digitale werkplek opzetten, is geen evidente opdracht. Eén die tegelijk je business én je medewerkers ondersteunt, voldoende veiligheid biedt en beschikbaar is op verschillende locaties of types van toestellen. Daarnaast zit die werkplek ook verweven doorheen verschillende aspecten van je digitale bedrijfsvoering.

Om bedrijven bij te staan in de vormgeving van hun digitale werkplek, biedt Shiftz verschillende workshops aan die telkens inspelen op één of meerdere van deze aspecten. We maken wegwijs in de mogelijkheden en adviseren in de te volgen richting. Deze workshops zijn op maat, we spitsen ze steeds toe op het bedrijf, een specifieke probleemstelling of een toekomstvisie. Zo betekenen ze een echte meerwaarde in het specifieke traject dat een bedrijf aflegt naar de digitale werkplek. Daarnaast zorgen we na elke workshop ook voor een aantal deliverables, we laten je dus niet met lege handen vertrekken en geven je de tools om aan de slag te gaan met ons advies.

In dit blogbericht zoomen we verder in op ons workshopaanbod en stellen we ze allemaal even kort aan je voor.

 

Bannerblog workshops

 

Communication & Collaboration

In een workshop van twee dagen onderzoeken we hoe handige technologieën en digitale tools vlottere communicatie en samenwerking mogelijk maken in jouw organisatie. In de workshop leggen we de basis voor een kwalitatieve communication en collaboration strategie. Denk in de richting van chattools, tags, inhoud delen en conference calls.

Tijdens de workshop gaan we in op de bedrijfsnoden en -verwachtingen op vlak van communicatie en samenwerking van het bedrijf en werken toe naar workflows en persona’s waarop we een strategie kunnen bouwen.

Meer over Communication & collaboration? In deze flyer kan je het lezen.

 

Secure Score Assessment

In de Secure Score Assessment helpen we bedrijven die met Office 365 werken graag op weg om dat zo veilig mogelijk te doen. Aan de hand van de veiligheidsscore en aanbevelingen van Microsoft Secure Score, een gratis dienst van Microsoft, bekijken we welke aanpassingen voor een bedrijf de grootste impact creëren.

Dit doen we door het Secure Score rapport te analyseren en de voor- en nadelen van iedere aanbeveling te overwegen. We scheppen duidelijkheid over de impact van de voorgestelde acties en bieden inzicht in de volgens ons prioritaire ingrepen.

Hoe je aan een Microsoft Secure Score komt, lees je hier.

 

Azure Matchmaker Days

In de Azure Matchmaker Days maken we bedrijven wegwijs in de mogelijkheden en voordelen van Microsoft Azure. Microsofts cloudplatform matcht volgens ons immers perfect met de ambitie om een gebruiksvriendelijke én veilige digitale werkplek voor je gebruikers te creëren.

Op twee dagen gaan we op zoek naar de noden voor een betere IT-omgeving en verbinden die met corresponderende Azure-diensten om zo het pad te schetsen naar een digitale werkplek die tijd- en plaatsonafhankelijk werken mogelijk maakt én ondersteund wordt door een modern datacenter dat meegroeit met je business.

Lees meer over Azure Matchmaker Days in deze flyer.

 

Modern Workspace Management

Om de uiteenlopende uitdagingen van je digitale bedrijfsvoering aan te pakken is een doordachte aanpak gewenst. De voordelen van de cloud  omarmen of een hybride opzet starten, het heeft telkens voor- en nadelen.

In de tweedaagse workshop Modern Workspace Management bieden we inzicht in die voor-en nadelen en schetsen we de mogelijkheden van Microsoft 365 om je applicatielandschap, gebruikersverwachtingen en veranderende businessnoden aan te pakken met een efficiënte, digitale werkplek.

Wij zien deze workshop als de eerste stap om je efficiëntie, productiviteit en kostenmanagement van je IT-afdeling te verbeteren en sneller in te spelen op nieuwe businessnoden en -vragen.

Meer weten over Modern Workspace management? Ontdek de flyer.

 

Mijn werkplekadvies

We vatten de workshop Mijn werkplekadvies echt op als een onderzoek. We gaan aan de slag met de bedrijfsvisie en de gebruikersnoden van verschillende departementen in een organisatie. Daarop bouwen we onafhankelijk strategisch advies dat de obstakels wegneemt die tussen de huidige werkplek en de toekomstvisie staan.

Met deze workshop beogen we echt specifieke problemen bij bedrijven aan te pakken: de communicatie tussen departementen verbeteren, thuiswerk mogelijk en makkelijk maken of veilige toegang creëren tot data en programma’s van overal en op elk toestel.

Na twee dagen krijgt elke organisatie die de workshop doorloopt een gefundeerd verslag waarin je inzicht krijgt in de gebruikersnoden van verschillende user groups, aangevuld met onafhankelijk advies.

Deze flyer vertelt je nog meer over Mijn werkplekadvies.

 

Modern Identity Management

Identity, een van de uitdagendste onderwerpen bij de opzet van een digitale werkplek. We wijden er dan ook een hele tweedaagse workshop aan. Hierin willen we de boodschap brengen dat een hybride of cloud-only oplossing een organisatie enkel vooruithelpt bij de constructie en bescherming van een solide identity strategie.

Omdat steeds meer applicaties en toepassingen de omschakeling maken naar een cloud-only of hybride model, wordt de manier hoe je met je identity management omgaat, het onderhoudt en beveiligt ook steeds belangrijker. Met deze workshop bieden we inzicht in de hedendaagse oplossingen op vlak van identity en koppelen de noden van organisaties aan de juiste identity componenten.

Alle informatie over Modern Identity Management vind je terug op deze flyer.

 

Zoals je merkt spelen onze workshops telkens in op andere aspecten van de digitale werkplek. Soms overlappen ze, maar elke workshop staat ook zeker op zichzelf. Deze gesegmenteerde aanpak strookt met de diverse obstakels waarmee bedrijven worden geconfronteerd, bovendien zijn die voor elk bedrijf verschillend.

 

Worstel je zelf met vragen over een specifiek thema? 
Neem contact op en verlaag de drempel tot jouw efficiënte digitale werkplek.