Blog

Citrix Virtual Apps and Desktops 2203 LTSR beschikbaar!

Door: Yves Van Lierde

Citrix kondigde begin dit jaar de release van de nieuwe Citrix Virtual Apps and Desktops 2203 Long Term Service Release (LTSR) aan.

Hierbij willen wij u informeren dat deze versie vanaf 24 maart 2022 beschikbaar is!

LTSR’s worden doorgaans eens in de twee tot drie jaar uitgebracht en hebben een uitgebreide levenscyclus en supportbeleid. De LTSR track is bedoeld voor organisaties die op zoek zijn naar voorspelbaarheid binnen hun omgevingen omdat ze tot 10 jaar ondersteuning kunnen krijgen.

Voor onze LTSR klanten zijn er veel innovaties en veranderingen geweest sinds de release van Citrix Virtual Apps and Desktops 1912, en nog meer sinds XenApp en XenDesktop 7.15, waarvan de end-of-life datum is gepland in augustus van dit jaar. Dit betekent dat er veel features en verbeteringen zijn om in te halen en ten volle van te profiteren.

Voor Current Release (CR) klanten is deze release nog steeds relevant. Citrix Virtual Apps and Desktops 2203 is de opvolger van Citrix Virtual Apps and Desktops 2112. Dit betekent dat u 2203 vandaag nog kunt uitrollen in uw omgevingen en kunt beginnen met testen om up to date te blijven.

Deze nieuwe release biedt ondersteuning voor Windows 11 en Windows Server 2022 aan de VDA-kant, maar er is ook opwindend nieuws voor klanten die in hybride omgevingen willen werken en waar nodig cloud workloads willen inzetten. De Citrix Virtual Apps and Desktops 2203 release biedt opnieuw ondersteuning voor cloud-hosted workloads (VDA’s) in onze CR’s en LTSR’s, te beginnen met Citrix Virtual Apps and Desktops 2203 maar dit voor klanten met Hybrid Rights subscriptions. Meer informatie hierover is beschikbaar in het bijgewerkte artikel over ondersteuning voor provisioning in de publieke cloud.

Voor de upgrade naar Citrix Virtual Apps and Desktop LTSR 2203 worden de volgende omgevingen ondersteund:

• XenApp/XenDesktop 7.15 CU7
• XenApp/XenDesktop 7.15 CU8
• Citrix CVAD 1912 CU4
• Citrix CVAD 1912 CU5

Ook elke Citrix Virtual Apps and Desktops Current Release (CR) die in 2020 of 2021 is uitgebracht en die op het moment van upgraden wordt ondersteund, kan direct naar de LTSR upgraden. Dit betekent dat Citrix Virtual Apps en Desktops 2012-2112 Current Releases in aanmerking komen om direct te upgraden totdat ze niet langer individueel worden ondersteund.

Indien u meer informatie wenst over deze release aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, via uw favoriete contactpersonen of via operations@shiftz.be