Blog

Citrix Synergy | Atlanta, GA | May 21-23, 2019

Door: Yves Van Lierde

De sfeer zat onmiddellijk goed bij de opening keynote van Citrix Synergy.  De meeste aankondigingen gingen over de verdere samenwerking met Google en Microsoft.  Verder demonstreerde Citrix CEO David hensall de Citrix Intelligent Workspace.  Voor Citrix is de intelligente werkplek de volgende stap voor de digitale werkplek.   Citrix wil dit verwezenlijken door toegang tot applicaties en data te consolideren (digitale werkplek) en door hier intelligentie aan toe te voegen.  Ook eVri helpt reeds door kleine automatisaties te ontwikkelen bovenop de Microsoft Graph API en andere API’s.  Benieuwd hoe Citrix dit verder zal aanpakken.

Naast de Citrix Intelligent Workspace kondigde Citrix ook de HDX optimizer voor Microsoft Teams aan als de opvolger voor de Skype For Business HDX componenten.  Citrix heeft zijn les geleerd en biedt de HDX componenten mee in de VDA aan.  Een eerste beta is beschikbaar.

Een andere grote aankondiging was dat Citrix SD-WAN Office 365 verkeer zal optimaliseren.  O.a. door het Office 365 verkeer via een breakout te herleiden naar de dichtstbijzijnde Office 365 Cloud Service om zo latency zo laag mogelijk te houden.

 

MCS is tot vandaag de enige manier voor cloud deployments.  Vele klanten gebruiken vandaag on premise echter PVS  Mooi nieuws voor onze klanten on premise met PVS is dat Citrix PVS volledig ondersteund zal zijn in VMware Cloud.  Meer nieuws volgt.

Nu we het toch over MCS hebben, MCS zal ook Google Cloud ondersteunen naast Azure & AWS.

En verder ook Citrix ADC (NetScaler) in Google Cloud.

Na de Opening Keynote volgden we de volgende dagen meerdere interessante sessies.  Eén van die sessies ging rond security met Citrix ADC (NetScaler).  Naast Security best practices heeft Citrix ook Citrix ADC bot detective aangekondigd.  Deze beschermt tegen Bots, scripts & toolkits.  We zien er naar uit om deze uit te testen!

Na een paar stevige dagen met sessies en hands-on trainings kwam Citrix Synergy ten einde.  Op de laatste dag van Citrix Synergie zagen we Erik Weihenmayer.  Deze “motivational speaker” bedwong de hoogste bergen, kajakte door de gevaarlijke Grand Canyon, houdt van skydiving & skien, en is blind! We kunnen je verzekeren dat zijn verhaal iets los gemaakt heeft in ons.  Deze demonstratie hoe technologie een groot verschil en impact kan hebben in iemands leven, dat is waar Citrix voor staat en wil verwezenlijken.  En dat proberen wij ook voor onze klanten waar te maken.